Zpět Detailní filtr
Zpět

Prosecco v limitované akci -25%. UKÁZAT PROSECCO

Novinka: Vinařství Peter Ratuzky z Vinosadů

Novinka: Vinařství Peter Ratuzky z Vinosadů

Slovenská vinařství
Vinárstvo Ratuzky

Vinařství Ratuzky je malé rodinné vinařství, které bylo založeno v roce 2004. Navazuje na dlouholetou vinohradnicko-vinařskou tradici rodiny Zárubovců, odkud pochází manželka Andrea. Manželé Ratuzky přebrali sklep a vinice po rodičích, a začali e věnovat vínu profesionálně.


Vinařství dnes hospodaří na 2 vinohradech s rozlohou 0,80 ha ve Vinosadech, v Modranském vinohradnickém regionu, avšak část hroznů nakupuje od smluvních vinohradníků výhradně z Malokarpatské vinohradnícké oblasti. Objevte vína Ratuzky v našem eshopu!

Peter Ratúzky: „Preferujeme hlavně odrůdy, kterým místní půdní a klimatické podmínky nejvíce vyhovují, jsou to: Veltlínské zelené, Rulandské bílé, Műller Thurgau, Ryzlink vlašský, Ryzlink rýnský a Frankovka modrá. Vína jsou odrůdově typická, suchá, svěží a chuťově čistá s příjemnými kyselinami, v nichž vyniká typický malokarpatský terroir.“

Objevte vína Ratuzky v našem eshopu.

Oceněná kvalita vín

Hrozny se zpracovávají nejmodernějšími technologiemi, víno fermentuje při regulované tpelotě a vyzrává v nerezových tancích a plastových nádobách. Roční produkce je cca 40 000 – 45 000 litrů vína.

Prvního většího úspěchu dosáhlo vinařství v roce 2007, kdy byl Ryzlink rýnský, pozdní sběr 2006  zařazený mezi 100 nejlepších slovenských vín v Salóne vín SR v Pezinku a také mezi 60 nejlepších vín malokarpatské oblasti v Síni slávy malokarpatských vín.

V budoucnosti se chce vinařství specializovat hlavně na bílých odrůdových vín, jejichž jedinečný charakter tvoří unikátní kombinace půdy, nadmořské výšky a reliéfu malokarpatského regionu.

Newsletter
Pohlídejte si slevy a akce na víno

V newsletterech Vám budeme posílat aktuální akce na víno, tipy na výhodné balíčky a další zajímavé informace ze světa vína. Z našeho newsletteru se můžete kdykoliv odhlásit v jeho spodní části.