Cenové hity týdne

right-arrow
Zpět Detailní filtr
Zpět

Blog na téma Planeta

Odejít z tématu

Valentýn: Jaká vína si vybrat?

07. 02. 2024
Planeta
Prosecco
Graham´s
Ayala
Champagne
Serena 1881
Santa Cristina
Clarendelle

Den svatého Valentýna je chvílí oslavy lásky a projevení uznání někomu výjimečnému ve vašem životě. Oslavujete Valentýna s partnerem nebo s přáteli? Víno je dokonalým dárkem, který můžete darovat svému blízkému nebo vaší lásce jako překvapení. Která láhev je však pro výjimečný večer ta nejlepší?

Inspirujte se výběrem: Víno na Valentýna

Číst víc >

Alessio Planeta získal titul WINEMAKER OF THE YEAR

20. 10. 2023
Planeta

Alessio Planeta, generální a technický ředitel sicilského vinařství Planeta, byl oceněn prestižním titulem Vinař roku – „Winemaker of the year“. Vyznamenání, které je součástí 24. ročníku iniciativy Enthusiast's Wine Star Awards. Alessio Planeta přináší prestižní ocenění do Itálie po 16 letech. Vítězové ocenění ve 13 kategoriích Wine Star Awards se představí na Wine Star Gala dne 5. února 2024 v resortu Eden Roc Miami Beach v Miami na Floridě.

Číst víc >

Odrůda Nero d´Avola – královna Sicílie

09. 08. 2023
Planeta

Sicílie se svým mikroklimatem a terroirem je často považována za kontinent sám o sobě. Bohatá historie ostrova se přetavila do jedinečného vinařského dědictví, které otevírá svět pro všechny milovníky kvalitního vína a jídla.

Číst víc >

Těstoviny a víno, jak párovat?

24. 07. 2023
Planeta
Prosecco
Párování jídla a vína
Santa Cristina

Těstoviny naplní a přinášejí italský požitek. Vychutnávání si oblíbených těstovin s přáteli, rodinou a správným vínem je dokonalým zážitkem. Při tolika kombinacích těstovin a omáček je otázkou, které víno se hodí ke kterým těstovinám. Nejlepším tipem pro kombinaci vína s těstovinami je věnovat pozornost omáčce.

Číst víc >

Léto s nádechem Itálie a sklenicí vína

19. 07. 2022
Tormaresca
Elena Walch
Planeta
Prunotto
Santa Cristina
Ca´ del Bosco

Léto a Itálie. Dvě slova, která jdou dokonale ruku v ruce. Léto je ideálním obdobím pro skvělé večeře s přáteli. Co je lepší než slunečné, letní počasí a sklenice italského vína? Ať se rozhodnete pro bílé, růžové, červené či šumivé víno, Itálie nabízí opravdu široký výběr.

Číst víc >

Evropská vína, která byste měli určitě ochutnat v roce 2022

27. 03. 2022
Planeta
Ayala
Zind Humbrecht
Quinta do Crasto
Špalek
Užijte si také skvělá evropská vína. Naštěstí tato vína nejsou jen drahá Brunello nebo Bordeaux. Jejich poznávání patří k nejvíce vzrušujícím…
Číst víc >

Italská červená vína, která je třeba ochutnat

17. 08. 2021
Antinori
Pian delle Vigne
Planeta
Prunotto
Cantina di Negrar
Při sestavování seznamu italských červených vín je nejtěžší vybrat pouze jednu oblast a odrůdu, která by byla ta nejlepší. Itálie má téměř ideální…
Číst víc >

TOP bílá vína z Itálie

16. 08. 2021
Antinori
Elena Walch
Planeta
Santa Margherita
Prosecco
Vie di Romans
Itálie bývá spojována zejména s červenými víny, ale pravdou je, že se zde pěstuje více bílých než modrých odrůd v poměru 57 % ku 43 %. Tato země…
Číst víc >
Newsletter
Pohlídejte si slevy a akce na víno

V newsletterech Vám budeme posílat aktuální akce na víno, tipy na výhodné balíčky a další zajímavé informace ze světa vína. Z našeho newsletteru se můžete kdykoliv odhlásit v jeho spodní části.