Zpět Detailní filtr
Zpět

Blog na téma Prosecco

Odejít z tématu

Valentýn: Jaká vína si vybrat?

07. 02. 2024
Planeta
Prosecco
Graham´s
Ayala
Champagne
Serena 1881
Santa Cristina
Clarendelle

Den svatého Valentýna je chvílí oslavy lásky a projevení uznání někomu výjimečnému ve vašem životě. Oslavujete Valentýna s partnerem nebo s přáteli? Víno je dokonalým dárkem, který můžete darovat svému blízkému nebo vaší lásce jako překvapení. Která láhev je však pro výjimečný večer ta nejlepší?

Inspirujte se výběrem: Víno na Valentýna

Číst víc >

Jak dlouho vydrží víno po otevření?

01. 02. 2024
Prosecco
Champagne

Je to častá otázka každého, kdo má otevřenou láhev vína: Jak dlouho vydrží? Životnost otevřené láhve vína se může lišit v závislosti na několika faktorech, jako je druh vína, podmínky skladování a množství vzduchu, které se dostalo do láhve.

Inspirujte se: Jak si otevřít láhev vína? Vývrtkou i bez ní

Číst víc >

Vyzkoušejte Halloweenské koktejly s vínem a destiláty

24. 10. 2023
Prosecco
Reya

Blíží se kouzelné období roku. Noci se prodlužují, listí se zbarvuje a my se připravujeme na svátek hrůzy. Halloween, oslava všeho strašidelného a tajemného vyžaduje drink, který se hodí k této příležitosti.

Jak se lépe naladit na Halloween než tajemným a lákavým koktejlem?

Číst víc >

Italské a slovenské Frizzante jsou stále populárnější

18. 09. 2023
Karpatská Perla
Prosecco
Serena 1881

V posledních letech se s pojmem Frizzante setkáváme i na etiketách slovenských vín. Trend výroby a pití Frizzante k nám přichází zejména z Itálie, ale také z Německa, Rakouska a Moravy. Tento typ vína oceňuje především mladá generace.

Označení Frizzante pochází z italštiny a česky znamená „jemně perlivé“. V Itálii je Frizzante tradičně přívlastkem Prosecca.

Číst víc >

Těstoviny a víno, jak párovat?

24. 07. 2023
Planeta
Prosecco
Párování jídla a vína
Santa Cristina

Těstoviny naplní a přinášejí italský požitek. Vychutnávání si oblíbených těstovin s přáteli, rodinou a správným vínem je dokonalým zážitkem. Při tolika kombinacích těstovin a omáček je otázkou, které víno se hodí ke kterým těstovinám. Nejlepším tipem pro kombinaci vína s těstovinami je věnovat pozornost omáčce.

Číst víc >

Letní drinky se šumivým základem

14. 07. 2023
Prosecco
Ayala
Champagne
Šumivé víno je všestranné, dokáže vytvořit lahodný a osvěžující koktejl pro každou příležitost. Nejčastěji barmani sahají po láhvi Prosecca, protože…
Číst víc >

Prosecco je nejoblíbenější šumivé víno v Itálii a v USA

13. 07. 2023
Prosecco
Prosecco je italským šumivým vínem číslo jedna. Jeho popularita neustále roste nejen v Itálii, ale i po celém světě. Velmi důležitou roli hraje…
Číst víc >

Pad Thai s kuřecím masem a TIP na Prosecco V8+

12. 07. 2023
Prosecco
Párování jídla a vína
V8
Thajská kuchyně je známá po celém světě. Vyznačuje se pestrostí barev, vůní a chutí. Je jednoduchá na přípravu a považuje se za jednu z…
Číst víc >

Prozkoumejte témata

Nejvíce čtené

Výhodná balení vín

TOP Sauvignony
bílé -
TOP Sauvignony,bl
TOP Veltlínske zelené
bílé -
TOP Veltlínske zelené,bl
Newsletter
Pohlídejte si slevy a akce na víno

V newsletterech Vám budeme posílat aktuální akce na víno, tipy na výhodné balíčky a další zajímavé informace ze světa vína. Z našeho newsletteru se můžete kdykoliv odhlásit v jeho spodní části.